Dunia BintangZohra

Selamat datang ke dunia  BintangZohra – Venus!

lady starlight

lady starlight

Di sini, aku isikan kumpulan mutiara kata, kata-kata hikmat dan juga petikan-petikan dari buku buat renungan bersama. Berserta gambar-gambar kenangan suatu waktu dahulu.

Aminasi ‘cartoon’ adalah rancangan kegemaran ku begitu juga dengan cerita-cerita lagenda walau dari mana  datangnya – timur, barat, utara atau selatan asalkan ianya lagenda atau cerita purbakala ‘epic movie’-my no1.

Hobby aku sejak dari kecil lagi ialah ‘star gazing’  iaitu menatap bintang-bintang di langit. Aku mendapatkan infomasi berkenaannya melalui buku dan internet. Sebab itu gambar di sebelah kanan tu aku gunakan sebagai ‘my symbol’  dan kuberi nama – lady starlight.

Buat Renungan Bersama

sesungguhnya dunia ini bukan tempat ketawa
jangan kau kesal perkara yang lalu
jangan risau perkara yang akan datang
jalanilah hidup ini dengan Iman dan Taqwa

Musafir di dunia khayalan, kebingungan
Yakin, percayalah sepenuhya dengan pegangan
Nescaya disempurnakan setiap keinginan
Tidak dapat tiada ………….  Perjanjian
Demi memiliki ……………..  Qurban
Ketetapan menanti ……….  Senantiasa
Pelaksanaan terus-terusan, sempurna
BAHAGIA PERTEMUAN … HANYA?

hidup tidak selalu indah
sebab hidup bukan mudah
jaminan hidup yang sebenar
IMAN & TAQWA

hidup tidak selalu indah
begitu juga tidak selalu gundah
bagi ku, ku minta yang mudah-mudah
dan yang sudah……sudah

“I’d rather be hated for who I am than  loved for who I am not”

Capricorn - The Go-Getter

Capricorn - The Go-Getter

Clique Fantastique – Walau Seribu Tahun – Dalam Kenangan
KAU senantiasa di hati…..

AVATAR – THE LAST AIRBENDER‘ 61 episodes keep watching

my link:

Asahjaya’s Place

Kathy’s Mindspace

hatredinlife

Ali’s Blog

dan semua yang ada di dalam kotak komen

  1. Tak cantiknah susunan imej disini, Overlapping. Susun baliklah kasi cun banyak.

  2. alright…..success! gambar dah cum haha ‘The Go-Getter’ made it

  3. Salam kenal buat Bintang zohra.
    saya pula menyukai bintang kejora, antara bintang yang sangat terang dalam sistem bima sakti..

    Blog yang disandar kepada penghayatan diri untuk perkongsian ilmu yang bermakna untuk difikirkan.

    Selamat berkarya di dunia blog dari saya yang baru kembali menongkah arus pertama setelah rebah di pusingan pertamanya.

    Salam mesra dari saya di Sarawak, Malaysia.

  4. Assalamualaikum Bintang Zohra…adem rasanya mengunjungi blog ini..

  5. The Avatar animation at the side of your page is super cute. Hehe!

  6. ek eleh, blog ko sendiri biler nk update.. ahaks

  7. LINK-nya dah terpasang dan tertanam pada website DENINDODUTACIPTA, bisa tengok di>>>LINK TEMAN DENINDO DUTA CIPTA

  8. bener banget…. dunia ini adalah tempat kita diuji untuk menjadi yang lebih baik atau lebih buruk. di sini hanya sementara, akhirat yang kekal …..
    ngomong2, udah lihat bintang kembar???
    salam kenal ya …

  9. Mbak Bintang,

    Symbolmu bintang kejora, planet Venus. Imagenya memberikan suasana mistis. Itu karena masih sempitnya saya akan pemahaman planet bumi. Untuk memahami ciptaan alam semesta saja masih belum terjangkau apalagi memahami Sang Pencipta alam semesta.

    • Subhanallah,
      memahami Sang Pencipta dapat difahami melalui NamaNYA, SifatNYA dan lihatlah sekeliling mu segala ciptaanNYA, maha suci DIA dan rahmatNYA yang memang tidak pernah putus pada setiap hambaNYA, hanya kita sebagai hamba yang selalu aje mengeluh kesah dengan cobaan yang diberikan kepada kita.
      Terima kasih Eyangkung.

  10. Assalammualaikum warohmatullahi wabarokatuh

    sahabat…
    saya minta maaf, baru sekarang berkunjung balik ke sini. saya sempat hiatus beberapa lama. untuk membuka blog sendiri saja tak ada niat, apalagi blogwalking.
    semoga kali ini dan seterusnya, saya bisa ngeblog & blogwalking..

    Salam persahabatan…

  11. terimakasih sudah berkunjung ke blog saya
    semoga silaturahmi kita terus berlanjut..amiin

    salam kenal dari indonesia

  12. Assalamualaikum …
    Salam kenal Bintang Zohra, animasinya bagus2🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s